sâmbătă, 15 decembrie 2012

Ce e in Sacul Mosului Craciun? ;)




Carnati, sarmale, sampanie, vin, cadouri, brad, podoabe de Craciun, colinde, Mos Craciun, zapada cam deloc - iata spiritul Craciunului, asa cum il cunoastem in ultimul timp ;).

Ok. Perfect. In toata nebunia asta, m-am gandit sa propun o chestie (nu sunt eu inventatoarea ei nici pe departe, dar mi-a placut si vreau sa o promovez): toti cei care vom fi Mos Craciuni sa ne alegem cadourile un pic altfel decat pana acum. Adica nu din supermarket.

Exista printre noi persoane care au un anumit talent, adica stiu sa tricoteze, sa croseteze, sa coasa, sa picteze, sa faca bijuterii, podoabe, tacamuri unicat, oameni care au mici magazinase, nu mari hipermarketuri, oameni care au o pasiune pe care si-o urmeaza nu doar pentru ei, ci si pentru bucuria celorlalti, adica a noastra. Sunt oameni care muncesc cu pasiune, din pasiune, pentru ei, pentru copiii si familiile lor, si nu pentru a cladi mari corporatii care de obicei inghit sufletele. Sunt oameni care pot si vor sa lucreze in primul rand cu sufletul si pentru suflet. Sunt adevarati artisti si adevarati curajosi care au indraznit sa se rupa de rutina si sa fie altfel. Si sunt foarte talentati.

Deci, dragi Mos Craciuni, hai sa ne alegem cadourile pentru dragii nostri de la acesti oameni care incearca sa schimbe ceva pe lumea asta, care ofera frumusete si sensibilitate, care isi urmeaza visul, haideti sa ii sprijinim cumparand de la ei. In felul asta ii ajutam sa se dezvolte si sa devina din ce in ce mai buni in ceea ce fac, si astfel toata lumea va fi mai fericita: si ei, si familiile lor, si noi. Sa vi-i prezint pe cei cativa despre care stiu eu :)



Clarisa Lima - locuieste de ani buni in sudul Portugaliei, la Oceanul Atlantic, si de aproximativ 4 ani face cu propriile-i manute niste bijuterii unicat nemaipomenite! Colorate, vii, frumoase de nu se poate, minunate! De curand si-a deschis si pravalie online ;), care se cheama www.coryamor.ro. CORYAMOR este marca bijuteriilor create de ea (COR-culoare, AMOR-iubire). Clarisa este destul de cunoscuta printre romance, care cumpara cu precadere creatiile sale, dar nu numai, are cliente din toata Europa iar in vara aceasta un inel CORYAMOR a ajuns pana in Australia. :) Articole mai amanuntite despre Clarisa si CORYAMOR puteti citi chiar la mine pe blog precum si la Roxana Popa, Liana Toma si, in limba engleza, pe site-ul Inspiration of the Nation.
Bijuteriile Clarisei le puteti cumpara din trei locuri: fie direct de pe magazinul ei online mentionat mai sus, fie de la mine (am si eu un mic stoculet de bijuterii CORYAMOR ;), fie de la Magazinul Clandestino din Bucuresti, aflat la intersectia Bd. Carol cu Calea Mosilor.



Raluca Veber - si ea locuieste tot in sudul Portocaliei, la Oceanul Atlantic, la cativa kilometrii distanta de Clarisa, cu care este foarte buna prietena :). Raluca este artist cu patalama, adica a terminat Liceul de Arta din Baia Mare unde a studiat ceramica, dupa care a urmat Pictura la Bucuresti. La inceputul acestui an a inceput sa imbine aceste doua talente pe care le are spre bucuria mea si a lumii largi, ca sa zic asa, incepand sa conceapa bijuteriile marca RA., cu totul speciale, cum eu nu am mai vazut pana acum. Raluca modeleaza pasta ceramica in diverse forme bijuteresti, pe care apoi le picteaza, le prinde una de alta si gata bijuteria. Suna simplu, dar nu e tocmai asa, este vorba de fapt de munca multa si migaloasa, procesul de transformare a lutului in bijuterie durand aproximativ 10 zile. Insa rezultatul este extraordinar! Despre Raluca puteti citi mai in detaliu aici.
Bijuteriile Ralucai le puteti cumpara din doua locuri: contactand-o pe ea direct pe adresa de email dekorara@gmail.com sau pe Facebook la http://www.facebook.com/razulejo, sau de la Magazinul Clandestino din Bucuresti.



Galateea Stoica & Sis. (Surorile Sisters, cum imi place mie sa le zic :) - sunt 4 surori care tricoteaza, croseteaza, fac brizbrizuri bijuteresti precum si alte lucrusoare minunate pentru dragele de noi, femeile ;). Pe Galateea o cunosc personal si e o fiinta foarte simpatica :). Ele au un site care se numeste inspired4fashion si daca doriti sa cumparati hainute, tricotate sau nu, sau brizbrizuri de la ele o puteti face contactandu-le direct la adresa de email contact@inspired4fashion.com.





Pe Lingurite Unicat - care face tacamuri personalizate, unicat, si pe Ilica Ana Maria - care face tricouri pictate, nu le cunosc personal, am interactionat doar pe Facebook, insa fac niste lucruri foarte frumoase si merita sa aruncati un ochi la ele in ograda ;). Pentru a cumpara de la ele, le puteti contacta personal.



Magazinul CLANDESTINO - Hippie & Folklore! din Bucuresti - este o mica afacere de familie a Lilianei si a sotului sau, Mirel. Un magazinas mic si cochet, decorat de ei personal de la A la Z. De fapt, ei sunt cei care se ocupa de magazin, de la aprovizionare si pana la vanzare. Dupa cum ii spune si numele, acolo gasiti haine, incaltaminte si accesorii foarte originale si foarte diferite de tot ce-ati vazut pana acum. Majoritatea dintre ele, de fapt toate, cred, sunt lucrate manual din materiale naturale de foarte buna calitate si sunt unicat sau in serie foarte mica. Motiv pentru care si bijuteriile Ralucai si ale Clarisei se simt acolo in elementul lor si sunt foarte rasfatate :).
Daca doriti sa cumparati de la Clandestino, Lili si cu Mirel va asteapta la magazin cu drag, la adresa din Bd. Carol nr 63. Va asigur ca sunt niste gazde perfecte.

Deci, dragi Mosi Craciuni, in concluzie, mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, asa ca nu asteptati sa va dati de ceasul mortii in ultima zi, ci actionati chiar acum ;)

10 comentarii:

coryamor spunea...

DRAGA DE TINE!!! iti multumim mult de tot! sa ai parte de un Mos generos! :) te pup!!

cristina spunea...

Cu mare placere mult de tot :)

Sa avem cu totii parte de Mosi cat mai generosi, hihi ;)

RA spunea...

ah, incerc inca o data....iti scriam cat ma bucuram sa ma vad in asa companie aleasa, si ce bine e ca exista asa oameni speciali ca tine, care recunosc si aduna talent....si iti multumesc si te pupXXX

cristina spunea...

ah, multumesc, mi-ar placea sa am resurse sa fac mai mult dar... bine si-asa ;)
te pup si eu! :)

Costin Staicu spunea...

Mânca-le-ar moşu' pe ele! Ho-ho-ho! :))))))))

coryamor spunea...

"Mosule", numai la mancare te gandesti? :)))

Lili spunea...

Te pupam Cris!!Iti multumim si-ti dorim din suflet Sarbatori calduroase!!:)

cristina spunea...

Mosuleeeee, lasa fetele, nu le manca. Inca! ;))))))

Multumesc, Lili, la fel va doresc si eu voua, calduroase si imbelsugate! :)

Galateea spunea...

Multumim!!!! Foarte frumos! Sigur o sa-ti aduca mosu' multe cadouri frumoase! :))

cristina spunea...

Me blushing :) Multumesc, Galateea, sa ai gura aurita ;)

Si eu va doresc tuturor sa primiti multe cadouri frumoase :)