luni, 30 iulie 2012

Ma intorc...


...la culori si caravele,
Si la cartile mele...

Am cam lasat blogul in parasire. Ma intorc acum "acasa" cu gandul ca...

Ar fi bine daca ne-am gandi la cei de langa noi, la binele lor, la fel de mult ca si la noi. Ar fi bine daca am fi mai putin ipocriti. Ar fi bine daca am fi mai inteligenti. Ar fi crucial daca am gandi cu capul nostru, nu cu al altora. Ar fi, deci, bine daca ne-am folosi creierul pe care-l avem si nu ne-ar fi prea lene sa facem asta. Ar fi bine ca cei care se numesc intelecuali sa nu se considere superiori muritorilor de rand prin asta. Ar fi bine sa fim mai toleranti cu parerile celorlalti. Ar fi bine sa avem mai mult bun simt si sa nu venim la cineva in "casa" ca sa-l injuram. Ar fi bine ca, daca ne credem culti, sa chiar fim. Ar fi bine ca, daca ne credem crestini, sa chiar fim. Ar fi bine sa ne iubim unii pe altii mai mult decat o facem acum pentru ca, in final, vom fi judecati dupa cat de mult am iubit.

Ar fi bine ca o disputa politica sa se poarte civilizat. Ar fi bine sa nu confundam optiunile politice si exprimarea lor cu umanitatea si prietenia. Ar fi bine sa fim constienti de faptul ca nici unul dintre noi nu suntem, pentru ca nu putem fi, apolitici. Ar fi bine sa ne gandim de zece ori inainte sa stricam o relatie de prietenie din motive politice. Ar fi bine sa ne respectam mai mult, muuult mai mult, unul pe celalat, si in mod real, nu doar declarativ. Ar fi bine sa fim constienti ca cine ucide cu sabia, de sabie va pieri. Ar fi bine sa ne uitam in jurul nostru si sa luam aminte mai mult la ce se intampla acolo. Ar fi bine sa ascultam mai mult decat sa vorbim.

Ar fi bine sa va scutesc de cugetarile mele "intelectuale", sa ma intorc "acasa", departe de lumea dezlantuita sau poate mai aproape de ea decat cred. Ar fi asa de bine!

Deocamdata, insa, sunt foarte dezamagita si ar fi bine sa-mi treaca!

4 comentarii:

RA spunea...

Cristina, bun venit acasa :) si multumesc ca o ''imparti'' cu noi <3 si sper ca cine are urechi de auzit sa auda....:)sau sa aiba ochi sa vada....:) sau....

cristina spunea...

Eh, era asa, o rabufnire la cald cald. Dar daca tot veni vorba, sper ca eu sa fiu prima cu urechile de auzit si ochii de vazut, in rest... numai de bine :). Multumesc :)

clarisa spunea...

sper ca intre timp ti-a mai trecut dezamagirea, sau macar ai uitat de ea. in rest, ai PERFECTA dreptate!

cristina spunea...

Ah, da, n-a trecut, dar am uitat de ea :))) ceea ce-i cam acelasi lucru :) Mersic :)