duminică, 29 mai 2016

Carti si COCO BONGO :)Filozofie de weekend ;) :

Daca nu ai grija de un lucru si iti bati joc de el, acel lucru isi va bate si el joc de tine la un moment dat: masina (si masinariile de orice fel), chiuveta de la bucatarie, pantofii, casa in care locuiesti sau in care nu locuiesti, cartea favorita si tot asa. La fel se intampla si cu corpul tau: ficatul, inima, plamanii etc.

In mod oarecum similar, daca iti bati joc de oameni, o mica parte din acesti oameni precum si alti oameni isi vor bate joc de tine, la randul lor, la un moment. Adica, viata isi va bate joc de tine.

De fapt, in realitate nici lucrurile, nici corpul tau, nici oamenii si nici viata nu sunt cei care-si vor bate joc de tine, ci tu singur iti vei face asta tie insuti, prin atitudinea pe care o ai fata de tot ceea ce te inconjoara.

Nimic nou sub soare, desigur. Se spune asta de sute si, probabil, chiar de mii de ani. Si se va mai spune inca. De fiecare data cu speranta "spunatorului" ca ideea asta va ajunge la urechile, mintea, sufletul, intelegerea si actiunea unui singur alt om macar, daca nu ale mai multora. De data asta "spunatorul" sunt eu. :)


Totusi, pentru ca veni vorba, exista ceva nou sub soare de cand nu am mai scris aici :) Intre timp m-am apucat de inventat Basmalutele Fericite COCO BONGO, asa incat de acum inainte o sa va arat cate o basmaluta la fiecare postare :) Legatura - probabil aparent inexistenta - dintre basmalute si carti (si filozofiile de weekend ;) ) este aceea ca ambele sunt lucruri - de fapt, activitati, mai curand - care pe mine ma fac nespus de fericita. Asa ca m-am gandit ca e posibil sa-i faca si pe altii fericiti. Cum spuneam si in prezentarea COCO BONGO de pe Facebook, imi doresc ca aceasta sa fie contributia mea patrata (pentru ca basmalutele sunt patrate :) ) de fericire, veselie, iubire si culoare in lume. :) De aceea, COCO BONGO este, nici mai mult, nici mai putin, Fericire la Patrat :)

In cazul in care iti face cu ochiul vreuna dintre basmalutele prezentate pe acest blog, vrei sa mai vezi si alte modele, ai in minte un model cu totul nou de basmaluta sau pur si simplu esti curios (sau curioasa :D ) cu ce se mananca ele, ţup-ţup aici, pe pagina lor si numai a lor. :)
Niciun comentariu: